BIOGRAPHY

Abdelhadi Baaddi begon op jonge leeftijd met human beatboxing om zich niet te vervelen op de tramhalte. Toen hij voor het eerst een cassettetape van Rahzel te horen kreeg was hij gelijk verkocht. Dit was iets wat Baaddi moest en zou beheersen. Maar het bleef bij een hobby en hij richtte zich voornamelijk op zijn studie Bouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft. Het idee om op de planken te staan bleef echter aan hem knagen. Helemaal toen hij voor het eerst 4-ISH in de Meervaart zag. Dat was de dag waarop hij besloot: "Ik moet daar ook staan!"

In 2005 deed Abdelhadi auditie volgde vervolgens de tweejarige opleiding Junior ISH en heeft zich in deze periode verschillende vaardigheden eigen gemaakt; van acrobatiek tot freestyle basketball en van hiphopdance tot acteren. Zijn doel is om een nieuwe vorm van theater te creeeren waarbij deze disciplines een andere, meer visuele dimensie toevoegen aan zijn hoofddiscipline, namelijk human beatbox.

Al vrij snel daarna werd Abdel gevraagd om deel te nemen aan een theaterproject in de Verenigde Staten. Na 3 maanden intensieve samenwerking met The Coterie Theatre stond hij in september 2006 op de planken in Kansas City, Missouri. Door dit project besefte hij zich dat hij van zijn hobby zijn beroep wilde maken.

Na de tweejarige opleiding Junior ISH bood artistiek leider Marco Gerris Abdelhadi een vaste plek aan als performer binnen zijn gezelschap.  In de 4 jaar die hij wijdde aan ISH deed hij mee aan de theatertours van Wish,Stylish, Footprints, en Boyish-Girlish en trok door heel Nederland en België. Maar daar bleef het niet bij. Ook nam hij deel aan verschillende educatie- en theatherprojecten in onder andere Jordanië, China, Marokko, India, Senegal de VS en andere landen met als hoogtepunt de theatertour van 4-ISH in de Verenigde Staten en Canada in 2008; zijn eerste grote-zaal productie.

Baaddi's affiniteit met acteren groeide door Stormish, een multidisciplinaire voorstelling gebaseerd op de tragikomedie 'The Tempest' van Shakespeare. Onder begeleiding van - en in samenwerking met - Titus Muizelaar, Dunya Khayame, Roy Julen en Marco Gerris creeërde Abdelhadi eigen tekst voor het stuk en was daarmee een stap dichterbij zijn doel: beweging, tekst en human beatboxing combineren tot één nieuwe vorm.
Na deze reeks voorstellingen besloot Abdelhadi een functie als productie-assistent aan te nemen om ervaring op te doen met het organiseren en plannen van evenementen. Hoewel het organisatorische aspect van theater hem goed afging, besefte hij zich dat hij toch liever voor de schermen dan achter de schermen staat.

Toen hij door Titus Muizelaar werd benaderd om mee te spelen in het nieuwe stuk van Wim T. Schippers was de keus al snel gemaakt. De eerdere samenwerking met Muizelaar en de combinatie van disciplines die met Stormish begon smaakte naar meer. 'Het Laatste Nippertje' (geregisseerd door Titus Tiel Groenestege) was de eerste productie buiten theatergezelschap ISH waarbij Baaddi zich staande moest weten te houden tussen de grote meesters, zoals Kees Hulst en Muizelaar zelf.

Zijn avontuur buiten ISH vervolgde hij door mee te doen aan de dansfilm Nol King Ruter (met o.a Noud Heerkens, Suzy Blok en de wijlen Ton Lutgerink) en allerlei andere projecten. Onlangs heeft Abdelhadi meegedaan aan de door de media alom geprezen theatervoorstelling 'Wijksafari Slotermeer' van Adelheid Roosen; een locatieproject waarin hij niet alleen speelde maar zijn scenes ook zelf schreef.

Maar na een aantal jaren keert Baaddi weer terug naar waar het voor hem allemaal begon. Als multidisciplinaire performer vervult hij een rol in de productie's van ISH genaamd JibberISH, This Is ISH ,Monteverdish reprise en Dj Moz'art.

CV