DOX

KAMERICH & BUDWILOWITZ

KAMERICH & BUDWILOWITZ

Talentontwikkeling in de Ateliers

De Ateliers: noem ze de springplank, de werkplaats of het laboratorium van DOX. Drie keer per jaar stelt het artistieke team een nieuw programma samen waarin nieuwe makers en (inter)nationale masters in verschillende Ateliers met de DOX jongeren aan de slag gaan. Deze Ateliers vormen het hart van DOX met als doel dat de talenten na het ontwikkelingstraject uitstromen naar de praktijk, naar de kunstvakopleidingen of naar producties van DOX zelf. Zo wil DOX een impuls geven aan de verkleuring van de podiumkunstenwereld. 

Makers, jonge talenten en professionals kunnen hier nieuwe vormen ontwikkelen, hun eigen talenten ontdekken, hun koers bepalen. Het is een experimenteerplek. Elk talent in het Atelier krijgt begeleiding op maat doormiddel van mentor- en coaching gesprekken, die zich richten op de uitwisseling van vakkennis en het evalueren van de voortgang van de deelnemer.

In seizoen ’18/’19 worden de Ateliers begeleid door theatermaker en actrice Carole van Ditzhuyzen (hoofd Ateliers), speler, maker en docent Dwayne Toemere, en multitasker Abdelhaadi Baadi. Er is geen voorstellingsdruk, maar er zijn altijd een presentaties tijdens de winter, en zomerspecial. En sommige Ateliers leiden ook gewoon tot producties op festivals of in het theater.

Elk trimester (september-december, januari-maart, april-juli) volgen de jongeren dus een nieuw Atelier. 
De DOX-Ateliers zijn van september t/m juni elke woensdag van 18.30-22.00 uur en elke zondag van 12.00-18.00 uur