WELKOM IN DE WILTON

ROL

In de fictiereekst van Ketnet "Welkom in de Wilton" speel ik wederom de robot. Een te gekke reeks die zich afspeelt in een hotel waarbij Tjip een van de vaste gasten is. Samen met Chloe (Daphne Wellens) en Vince de hond (Dries de Win) beleven zij de gekste avonturen met de eigenaars 

Na al een keer een soortgelijke rol te hebben vertaald in T.I.M. lag hier de nadruk op humor. Hoe laat je een pak tot leven komen. Ik mocht van de regisseurs mijn eigen draai geven aan de personage waardoor ik ondanks de beperkingen veel vrijheid genoot om Tjip te maken zoals hij is geworden.

Welkom in de wilton is elke zaterdag te zien om 8.45 op Ketnet

OVER

Welkom in de Wilton is een humoristische reeks voor kinderen van 4 tot 8 jaar, die ook oudere kinderen en volwassenen zal kunnen bekoren. De kleurrijke en knotsgekke sitcom gaat over het gelijknamige hotel, zijn uitbaters en zijn gasten. Met Danny Timmermans, Leonard Muylle, Sarah Van Overwaelle,Daphne Wellens, Abdelhadi Abaaddi en de stemmen van Dries De Win enMatteo Simoni.

T.I.M

ROL

In deze productie van Dutch Mountain Movies (regie Rolf van Eijk) speel ik T.I.M. de robot. Een zeer uitdagende rol waarbij ik, volledig in een robotpak, op zoek was naar de balans tussen beweging en spel. Hoe vertaal je de rol van huisrobot zonder gebruik te maken van mimiek. Een zware maar toch geslaagde productie. 

Deze telefilm is uitgezonden op Zapp en stond op verschillende (inter)nationale filmfestivals.

 

OVER

De elfjarige Tibor heeft maar één vriend: zijn stokoude huishoudrobot T.I.M. Als zijn vader de slecht functionerende robot vervangt, redt Tibor T.I.M. van de sloop. Samen gaan ze opzoek naar de mythische robotmaker Hector Sammler, die volgens de legende in het hoge noorden in een oude vuurtoren woont. Tijdens hun avontuurlijke tocht door een onbekende wereld, valt T.I.M. steeds verder uit elkaar en rijst de vraag of ze Hector wel op tijd zullen bereiken.

 

NOL KING RUTER

Op 22 januari overleed choreograaf en danser Ton Lutgerink. Vlak voor zijn dood maakte hij de dansfilm Nol King Ruter. Deze film gaat over een 63-jarige danser Nol King Ruter, die tijdens een exclusief samenzijn met collega's en vrienden een laatste choreografisch eerbetoon ontvangt. Gedurende de dag wordt hem duidelijk dat het lichaam niet oneindig door kan blijven dansen. Woorden worden nauwelijks gesproken, zijn verhaal wordt bijna geheel in dans uitgebeeld. Het is de derde dansfilm van regisseur Noud Heerkens en choreograaf Ton Lutgerink.