LISTEN UP!

236A0110.jpg

Artificiële intelligentie verandert onze maatschappij razendsnel. Het verandert ons werk, onze vrije tijd, hoe we communiceren en zelfs hoe we ons verplaatsen. Vrijwel alle aspecten van het leven hebben te maken met dit nieuwe fenomeen. Maar wat is artificiële intelligentie? En wat willen wij van robots en wat willen robots van ons. Moeten we bang zijn of is dit juist het beste wat de mensheid kan overkomen? Dit zijn allerlei vragen die centraal staan in dit interactieve hoorspel waarbij de performers

Beatboxer, stemkunstenaar en super-ISHer Abdelhadi Baaddi ontwerpt een interactieve theatervoorstelling in de vorm van een hoorspel. Eentje zoals je die vroeger op de radio hoorde, zoals het bekende War of the Worlds. Maar in Listen Up wordt al het geluid live geproduceerd door 3 stemkunstenaars en zijn de keuzes van het publiek bepalend voor het verloop van de voorstelling. Versterkt door vooruitstrevend 4D SOUND zullen vocale soundscapes, effecten en muzikale composities het decor zijn van een uitdagende voorstelling vol vragen. Wat als jij het voor het zeggen had? Hoe zou de wereld eruitzien? Weet je echt zeker dat je deze keuze wilt maken?

Onder de vlag van ISH Dance Collective heb ik mijn officiële regiedebuut kunnen maken. ilovetheater schreef een lovende recensie over de voorstelling. “Abdelhadi kennen we al als veelzijdig performer bij ISH, maar heeft ook eigen producties gemaakt, hij bewijst in deze voorstelling dat hij alles kan en geen grenzen kent in zijn kunnen.”

En dit is slechts het begin. To be continued.

CREDITS
Concept & Regie: Abdelhadi Baaddi

Co-Regie: Arnout Lems
Cast: Abdelhadi Baaddi, Joost Maaskant, Daniel Mandolini
Geluidsontwerp & Softwaredesign: 4DSOUND
Dramaturgie & Eindregie: Arnout Lems
Geluidstechniek: Jan Willem Crul
Lichtontwerp: Mike den Ottolander
Licht: Bart Vlot
Productie: Lis Borrèl
Decorbouw: Man met de Hamer
Producent: ISH Dance Collective
Grafisch Ontwerp: DBXL
Fotografie: Steven Tips