LISTEN UP!

236A0110.jpg

Artificiële intelligentie verandert onze maatschappij razendsnel. Het verandert ons werk, onze vrije tijd, hoe we communiceren en zelfs hoe we ons verplaatsen. Vrijwel alle aspecten van het leven hebben te maken met dit nieuwe fenomeen. Maar wat is artificiële intelligentie? En wat willen wij van robots en wat willen robots van ons. Moeten we bang zijn of is dit juist het beste wat de mensheid kan overkomen? Dit zijn allerlei vragen die centraal staan in dit interactieve hoorspel waarbij de performers

Beatboxer, stemkunstenaar en super-ISHer Abdelhadi Baaddi ontwerpt een interactieve theatervoorstelling in de vorm van een hoorspel. Eentje zoals je die vroeger op de radio hoorde, zoals het bekende War of the Worlds. Maar in Listen Up wordt al het geluid live geproduceerd door 3 stemkunstenaars en zijn de keuzes van het publiek bepalend voor het verloop van de voorstelling. Versterkt door vooruitstrevend 4D SOUND zullen vocale soundscapes, effecten en muzikale composities het decor zijn van een uitdagende voorstelling vol vragen. Wat als jij het voor het zeggen had? Hoe zou de wereld eruitzien? Weet je echt zeker dat je deze keuze wilt maken?

Onder de vlag van ISH Dance Collective heb ik mijn officiële regiedebuut kunnen maken. ilovetheater schreef een lovende recensie over de voorstelling. “Abdelhadi kennen we al als veelzijdig performer bij ISH, maar heeft ook eigen producties gemaakt, hij bewijst in deze voorstelling dat hij alles kan en geen grenzen kent in zijn kunnen.”

En dit is slechts het begin. To be continued.

CREDITS
Concept & Regie: Abdelhadi Baaddi

Co-Regie: Arnout Lems
Cast: Abdelhadi Baaddi, Joost Maaskant, Daniel Mandolini
Geluidsontwerp & Softwaredesign: 4DSOUND
Dramaturgie & Eindregie: Arnout Lems
Geluidstechniek: Jan Willem Crul
Lichtontwerp: Mike den Ottolander
Licht: Bart Vlot
Productie: Lis Borrèl
Decorbouw: Man met de Hamer
Producent: ISH Dance Collective
Grafisch Ontwerp: DBXL
Fotografie: Steven Tips

SINBAD IN HET CONCERTGEBOUW

150518Sinbad©concertgebouw foto Ronald Knapp-493.jpg

In samenwerking met het Nederlands Philharmonisch Orkest en onder leiding van Jan Pieter Koch en Joris Nassenstein speelde ik op 15 en 17 mei, de hoofdrol Sinbad in een bewerkte versie van DUIZEND EN EEN NACHT. Tijdens de, in totaal zes, concerten kwamen scholieren van groep 6 en 7 uit heel Nederland om op een toegankelijke manier kennis te maken met klassieke muziek, het concertgebouw en het NedPho. 

Uiteindelijk gingen in totaal ruim 4000 leerlingen samen met mij en NedPho mee op reis naar verre oorden. Een magisch avontuur en een onvergetelijke beleving als een 80-koppig orkest in je rug live Rimsky-Korsakov in het Concertgebouw

DOX

KAMERICH & BUDWILOWITZ

KAMERICH & BUDWILOWITZ

Talentontwikkeling in de Ateliers

De Ateliers: noem ze de springplank, de werkplaats of het laboratorium van DOX. Drie keer per jaar stelt het artistieke team een nieuw programma samen waarin nieuwe makers en (inter)nationale masters in verschillende Ateliers met de DOX jongeren aan de slag gaan. Deze Ateliers vormen het hart van DOX met als doel dat de talenten na het ontwikkelingstraject uitstromen naar de praktijk, naar de kunstvakopleidingen of naar producties van DOX zelf. Zo wil DOX een impuls geven aan de verkleuring van de podiumkunstenwereld. 

Makers, jonge talenten en professionals kunnen hier nieuwe vormen ontwikkelen, hun eigen talenten ontdekken, hun koers bepalen. Het is een experimenteerplek. Elk talent in het Atelier krijgt begeleiding op maat doormiddel van mentor- en coaching gesprekken, die zich richten op de uitwisseling van vakkennis en het evalueren van de voortgang van de deelnemer.

In seizoen ’18/’19 worden de Ateliers begeleid door theatermaker en actrice Carole van Ditzhuyzen (hoofd Ateliers), speler, maker en docent Dwayne Toemere, en multitasker Abdelhaadi Baadi. Er is geen voorstellingsdruk, maar er zijn altijd een presentaties tijdens de winter, en zomerspecial. En sommige Ateliers leiden ook gewoon tot producties op festivals of in het theater.

Elk trimester (september-december, januari-maart, april-juli) volgen de jongeren dus een nieuw Atelier. 
De DOX-Ateliers zijn van september t/m juni elke woensdag van 18.30-22.00 uur en elke zondag van 12.00-18.00 uur

DWANG - ISH

DWANG_ISH_Studio_Breed_b_kopie_465_262_s.jpg

“De grond is lava, dus als je daarop komt ben je dood!” Een heel onschuldig kinderspelletje. Maar wat als je écht gelooft dat je doodgaat als je de grond aanraakt? Dat je pas een goede dag hebt als alles, maar dan ook alles, klopt?
In DWANG worstelen vier mensen op hun eigen manier met een dwangneurose. In een meeslepende voorstelling waarin popping, hiphop en toneel de verbinding aangaan nemen we een kijkje in een vervreemdende realiteit. Een wereld waarin er gevaar schuilt in de voegen tussen stoeptegels en de meest saaie dag zorgt voor onbeschrijfbaar geluk.

Regie:        
Marco Gerris & Lara Wakelkamp

Compositie:
Rik Ronner

Performers:
Abdelhadi Baaddi
Yordana Rodriguez
Arnold Put
Daphne Scheerlink

GUERRILLA - AYA

Gevaarlijk woord, met dubbel r en dubbel l. Altijd klaar voor de aanval. Nee, geen gorilla. 
We bedoelen guerrilla. Spaans woord. Het betekent kleine oorlog. Tegen wat je maar wil. Muggen. Ouders. Onzekerheden. Tegen armoede. Stoplichten-die-te-lang-op-rood-staan. Of liefdesverdriet. 
Maar misschien moet je klein beginnen. Een oorlogje tegen de wereld.
Durf je die in je eentje aan? Vol overgave? Of zwijg je netjes? Net zoals de rest? 
In Guerrilla onderzoeken AYA en DOX of je in verzet wil komen. 
Oh, wacht even. Er begint nou toch iets te bewegen. Daar, in de zaal! Er ontstaat rumoer. Jongeren staan op. Lopen naar voren en pikken de vloer in. 
OMG, is de revolutie uitgebroken? 
Een gevaarlijk woord, met drie letters: een w en een lange ij, is klaar voor de aanval. 
Wij.

Guerrilla
De cast van Guerrilla is divers, danst en speelt op het toneel zonder angst, zonder verdeeldheid, tegen discriminatie, stigma’s, vrouwenhaat, tegen geld. Voor samen, voor delen, voor menselijkheid, voor kunst. Kunst die jongeren bereikt is onmisbaar in deze tijd. Je leert de waarde ervan als je er mee in aanraking komt. 

Makers
Concept, choreografie en regie: Wies Bloemen en Victor Mentink
Met: Abdelhadi Baaddi, Laila el Bazi, Jagoda Bobrowska, Sjaan Flikweert, Deion Holwijn, Liam McCall, Lotte Rischen, Dionne Bakker, Frankly Joe Maulany, Cherella Gessel, Svea van der Togt
Muziek: Kaveh Vares, René Thie
Choreografische bijdrage: Anne Suurendonk
Dramaturgie: Katja Hiemenga
Concept en advies: Hildegard Draaijer
Kostuums: Nicky Nina de Jong
Decor en licht: Erik van Raalte
Techniek: Nick van Doesum, Niels Runderkamp
Educatie: Lost Project

 

Recensie Volkskrant

Recensie Theaterkrant

SMART (DANSTHEATER AYA)

SMART is een uitdagende dansvoorstelling over de digitale wereld. Hoeveel bytes, zweet en tranen kost het om jong te zijn? Want alles gaat snel en verandert. De stad, de wereld. Maar ook jij. Ja jij, met je onvoorspelbare stemmingswisselingen. Kun je jezelf nog volgen? Of ontvolg je jezelf? 

SMART is een achtbanige voorstelling van vier dansers en een MC. Ze laten zien dat digitaal oneindig veel mogelijk is. We appen met iedereen. We zijn het middelpunt van de wereld, dankzij ons uitschuifbare ik – de selfiestick. Maar kunnen weelkaar ook aanraken? SMART onderzoekt het. Jij en andere bezoekers kunnen met berichten reageren. Laad je mobieltje op en kom! Want gedeelde smart is halve smart.

Ik ga op reis en ik neem mee..

"Ik weet dat je je niet kan voorstellen dat ik mijn hele hebben en houden heb achtergelaten voor een betere toekomst. Voor zekerheid. Alles voor je kinderen. Het is voor mij dan ook moeilijk te begrijpen dat je die zekerheid weggooit voor je dromen. Terwijl ik mijn dromen weggooide voor die zekerheid."   Een auto met imperiaal vol spullen verhalen, emoties, familie, begrip en onbegrip met als eindbestemming Marokko. Een reis van ruim 2500 kilometer en 20 uur. Hoe kom je die door als je je medepassagier een bron van onvoorwaardelijke liefde is maar tegelijkertijd je grootste ergernis namelijk... je eigen vader. Want wat weet ik nou eigenlijk van hem? En hij van mij? Tanger is de eindbestemming maar 60 jaar geleden het vertrekpunt van mijn vader. In het dagelijks leven vinden er altijd ontmoetingen plaats. Bewust of onbewust. Stap in mijn Mercedes 307 op reis naar Marokko en maak kennis met ons, zoals ik opnieuw kennis maakte met mijn vader. We verplaatsen ons met het busje en daardoor -noodgedwongen- in elkaar. In “Ik Ga Op Reis En Neem Mee..”  gaan we erheen en tegelijkertijd ook weer een beetje terug. 27 MEI 2017 //  FRIES STRAATFESTIVAL  // LEEUWARDEN 2 T/M 4 JUNI 2017 //  ZWOLLE UNLIMITED  // ZWOLLE 18 JUNI 2017 //  THEATER DE DILLEWIJN  // ANKEVEEN 21 T/M 25 JUNI 2017 //  REURING FESTIVAL  // PURMEREND 29 JUNI T/M 2 JULI 2017 //  HET POSTKANTOOR // BOVENKARSPEL 4 T/M 7 JULI 2017 //  CULTUURCENTRUM DE GRIFFIOEN  // AMSTELVEEN 21 T/M 23 JULI 2017//  WELCOME TO THE VILLAGE  // LEEUWARDEN   TOUR 2018 (o.v.b. Voor actuele data, meer info en reserveringen klik op de link) 7 T/M 11 FEBRUARI 2018 //  ZAANTHEATER  // ZAANDAM (UITVERKOCHT) 21 T/M 25 FEBRUARI 2018 //  THEATER DE DILLEWIJN  // ANKEVEEN (UITVERKOCHT) 7 T/M 11 MAART 2018 //  THEATER DE LAWEI  // DRACHTEN (LAATSTE KAARTEN) 14 T/M 18 MAART 2018 //  DOK 6  // PANNINGEN (LAATSTE KAARTEN) 21 T/M 25 MAART 2018 //  THEATER ZUIDPLEIN  // ROTTERDAM 4 T/M 8 APRIL //  THEATER DE KATTENDANS  // BERGEIJK (LAATSTE KAARTEN) 11 T/M 15 APRIL //  ZAANTHEATER  // ZAANDAM (UITVERKOCHT) 18 T/M 22 APRIL //  THEATER DE LIEVEKAMP  // OSS (UITVERKOCHT) 24 T/M 26 APRIL //  THEATER DE LUIFEL  // HEEMSTEDE (UITVERKOCHT) 28 EN 29 APRIL //  THEATER DE LUIFEL  // HEEMSTEDE (UITVERKOCHT)    CONCEPT  abdelhadi baaddi /  SPEL  abdelhadi baaddi /  REGIE   lara wakelkamp  /  TEXT  abdelhadi baaddi en lara wakelkamp /  CONCEPTONTWIKKELING j udith jongkind /  PRODUCENT   ish dance collective  /  IMPRESARIAAT   boekingen voor theater/  FOTOGRAFIE  Studio Breed  /  GRAFISCH ONTWERP, BEELDBEWERKING  donald beekman DBXL  / MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:  ISH DANCE COLLECTIVE  /  EUROPE BY PEOPLE  /  FONDS PODIUMKUNSTEN  /       

"Ik weet dat je je niet kan voorstellen dat ik mijn hele hebben en houden heb achtergelaten voor een betere toekomst. Voor zekerheid. Alles voor je kinderen. Het is voor mij dan ook moeilijk te begrijpen dat je die zekerheid weggooit voor je dromen. Terwijl ik mijn dromen weggooide voor die zekerheid."

 

Een auto met imperiaal vol spullen verhalen, emoties, familie, begrip en onbegrip met als eindbestemming Marokko. Een reis van ruim 2500 kilometer en 20 uur. Hoe kom je die door als je je medepassagier een bron van onvoorwaardelijke liefde is maar tegelijkertijd je grootste ergernis namelijk... je eigen vader.

Want wat weet ik nou eigenlijk van hem? En hij van mij? Tanger is de eindbestemming maar 60 jaar geleden het vertrekpunt van mijn vader.

In het dagelijks leven vinden er altijd ontmoetingen plaats. Bewust of onbewust. Stap in mijn Mercedes 307 op reis naar Marokko en maak kennis met ons, zoals ik opnieuw kennis maakte met mijn vader. We verplaatsen ons met het busje en daardoor -noodgedwongen- in elkaar.

In “Ik Ga Op Reis En Neem Mee..”  gaan we erheen en tegelijkertijd ook weer een beetje terug.

27 MEI 2017 // FRIES STRAATFESTIVAL // LEEUWARDEN

2 T/M 4 JUNI 2017 // ZWOLLE UNLIMITED // ZWOLLE

18 JUNI 2017 // THEATER DE DILLEWIJN // ANKEVEEN

21 T/M 25 JUNI 2017 // REURING FESTIVAL // PURMEREND

29 JUNI T/M 2 JULI 2017 // HET POSTKANTOOR // BOVENKARSPEL

4 T/M 7 JULI 2017 // CULTUURCENTRUM DE GRIFFIOEN // AMSTELVEEN

21 T/M 23 JULI 2017// WELCOME TO THE VILLAGE // LEEUWARDEN

 

TOUR 2018 (o.v.b. Voor actuele data, meer info en reserveringen klik op de link)

7 T/M 11 FEBRUARI 2018 // ZAANTHEATER // ZAANDAM (UITVERKOCHT)

21 T/M 25 FEBRUARI 2018 // THEATER DE DILLEWIJN // ANKEVEEN (UITVERKOCHT)

7 T/M 11 MAART 2018 // THEATER DE LAWEI // DRACHTEN (LAATSTE KAARTEN)

14 T/M 18 MAART 2018 // DOK 6 // PANNINGEN (LAATSTE KAARTEN)

21 T/M 25 MAART 2018 // THEATER ZUIDPLEIN // ROTTERDAM

4 T/M 8 APRIL // THEATER DE KATTENDANS // BERGEIJK (LAATSTE KAARTEN)

11 T/M 15 APRIL // ZAANTHEATER // ZAANDAM (UITVERKOCHT)

18 T/M 22 APRIL // THEATER DE LIEVEKAMP // OSS (UITVERKOCHT)

24 T/M 26 APRIL // THEATER DE LUIFEL // HEEMSTEDE (UITVERKOCHT)

28 EN 29 APRIL // THEATER DE LUIFEL // HEEMSTEDE (UITVERKOCHT)

 

CONCEPT abdelhadi baaddi / SPEL abdelhadi baaddi / REGIE lara wakelkamp / TEXT abdelhadi baaddi en lara wakelkamp / CONCEPTONTWIKKELING judith jongkind / PRODUCENT ish dance collective / IMPRESARIAAT boekingen voor theater/ FOTOGRAFIE Studio Breed / GRAFISCH ONTWERP, BEELDBEWERKING donald beekman DBXL /

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: ISH DANCE COLLECTIVE / EUROPE BY PEOPLE / FONDS PODIUMKUNSTEN / 

 

 

 

CREATURES

Een avontuurlijke reis dwars door 500 miljoen jaar evolutie, met 45 musici van Het Balletorkest en 10 performers van ISH.
In deze spectaculaire show nemen dans, acrobatiek en symfonische muziek je mee in het verhaal over twee verliefde wezens die elkaar uit het oog verliezen tijdens de evolutie.
De avontuurlijke zoektocht naar elkaar reikt tot de verste uithoeken van de aarde: van de donkerste diepten van de oceaan tot in de eindeloos blauwe lucht.
Twee weken lang vormt de Zuiveringshal West op de Westergasfabriek in Amsterdam het spectaculaire decor van deze familievoorstelling.
Creatures is voor alle leeftijden een fantastische kennismaking met verschillende dansstijlen en klassieke muziek.

FUNKISH

Foto: Studio BREED

Foto: Studio BREED

Let’s get FunkISH!

Ben je klaar om meegesleept te worden door de lekkerste combinaties van rauwe ritmes en funky grooves?

In een setting die aanvoelt als de legendarische Soultrain ga je even terug naar de broeierige tijd waar alles met een knal samen kwam. ISH neemt je in deze unieke (dans)voorstelling mee langs de pioniers die als eerste letterlijk en figuurlijk uit de maat liepen. James Brown en Sly and the family Stone zijn daar een perfect voorbeeld van.
Nog niet overtuigd? Dan doen de ideale reisgenoten die we hebben uitgezocht dat wel. Onze beatboxende conducteur vormt samen met een cinematic dj, cellist en
pianist de muzikale motor van onze Soultrain. En de ritmes die zij uitstorten vormt vervolgens weer de brandstof voor de dansers die zich natuurlijk gespecialiseerd hebben in onder andere poppin’ en lockin’, zoals je in deze funky seventies setting zeker mag verwachten.

WIJKSAFARI SLOTERMEER

Heeft u ooit als toerist door uw eigen stad gewandeld
U afvragend wie er achter dat raam woont
Hoe anders daar de trap kraakt als u die opklautert
Amsterdam Slotermeer heeft ons geadopteerd
We mogen bij haar in huis wonen en daarin ook onze nieuwe voorstelling spelen
Ga mee op avontuur, achterop een scooter en sla uw armen om de Ander heen
WijkSafari Slotermeer is een reis door mensenlandschappen
en een Amsterdam dat u nog niet kende

JIBBERISH

JibberISH is een voorstelling die zich afspeelt in een internetcafé in een grote stad. Op deze onbestemde plek, vol vreemde figuren maakt een meisje de reis die ze eigenlijk niet aandurft. Want hoe krijg je een spannend leven als je geen hart hebt voor avontuur?

Schrijfster Dunya Khayame en regisseur Marco Gerris bundelen na verschillende ISH-producties opnieuw hun krachten. JibberISH is een combinatie van dans, komedie, breakdance, beatbox, banaliteit, absurditeit en toneel. Alles komt samen in deze feel good voorstelling vol losers.


This Is ISH

Foto: Studio BREED

Foto: Studio BREED

OVER

Met de voorstelling THIS is ISH gaan we op zoek naar het einde van de wereld. Nog nooit was verwerking zo swingend. Nog nooit was een uitzichtloze situatie zo hoopvol. We zoeken dat wat ons leven kleur geeft, en komen zo bij waar ISH voor staat. Of de wereld nou morgen vergaat of niet…

Met cinematic deejaying, hiphop, modern, acrobatiek, house en free running bewegen we richting de vrijheid.

HET ONSTAAN VAN THIS IS ISH

Marco Gerris – artistiek leider ISH & choreograaf/regisseur: ‘In onze voorstelling HyperISH hebben we onderzocht wie we zijn en waar we voor staan. Je moet je eigen weg vinden in een maatschappij die hoge verwachting van je heeft en een grote druk op je legt. En nu we een beetje weten wie we zijn, hoe kun je dit dan zijn in een wereld die steeds negatiever wordt? Economische crisis op crisis, natuurrampen en dan zeggen de Maya’s –de oudste beschaving van de wereld- ook nog eens dat de wereld vergaat op 21 december 2012!

Voor THIS is ISH zijn we met z’n allen rond de tafel gaan zitten. We hebben gekeken wat we belangrijk vinden. Toen kwamen we er achter dat we voortdurend op zoek zijn naar nieuwe invloeden. Dit is ook de essentie van hiphop: het voortdurend zoeken naar originaliteit. Dit is ook waar ISH voor staat. Het is noodzakelijk dat we ons voortdurend afvragen hoe we inventief kunnen blijven en hoe we verdieping kunnen vinden. Dat laten we zien en voelen in deze ultieme ISH-voorstelling THIS is ISH.

DJ MOZ'ART

Foto: Studio BREED

Foto: Studio BREED

Infected by a creative genius ... 
Ain’t no party, like a Mozart-party

In navolging op de succesvolle productie MonteverdISH delen ISH en VOCAALLAB opnieuw het podium met DJ Moz’ART. Een feestelijke voorstelling met breakdance, poppin’ en ballet;  jazz, pop en klassiek.
Door: SYTYCD danser Raquel Tijsterman, Room Eleven-toetsenist Tony Roe, cellist Jorg Brinkmann (speelt o.a. met Erik Vloeimans), DJ Irie Weergang Bove (prijswinnaar beeld scratchen), de internationaal bekende beatboxer Abdel Baaddi, danser Arnold Put en de sopranen Laura Bohnen Sylvie Merck.

Een excentrieke figuur raakt in de ban van Mozart. Hij ontketend een waanzinnige medley waarin de klassieke componist weer even helemaal van deze tijd wordt. In een decor van magische melodieën verbeelden musici, dansers, zangeressen en een DJ de verknipte geest van de geniale componist. 

 

 

‘Ik trek me niets aan van iemands lof of kritiek. Ik volg gewoon mijn eigen gevoel.’
(Wolfgang Amadeus Mozart)

MONTEVERDISH

Foto: Studio BREED

Foto: Studio BREED

Hebzucht en machtswellust hebben de handen ineengeslagen en ons, met de belofte van een bonus nog op de lippen, de financiële afgrond ingeduwd.  De massa verzamelde zich in tentenkampen en uitte zich in unisono; het moet anders! Maar is het ooit anders geweest? Of is de liefde voor geld en de hunkering naar macht van alle tijden?

'Amici è giunta l'ora:  Vrienden, de tijd is gekomen.'
Seneca in L'incoronazione di Poppea

In MonteverdISH transformeren ISH en VOCAALLAB het laatste werk van Monteverdi: ‘L'incoronazione di Poppea’ tot een unieke voorstelling waarin breakdance en opera een wonderlijk verbond sluiten. Samen vertellen zij het verhaal van de Romeinse keizer Nero en zijn maîtresse Poppea. Een verhaal waarin vertrouwen op de proef gesteld wordt, klassieke musici een DJ ontmoeten en de liefde het opneemt tegen de lust naar macht.


HET LAATSTE NIPPERTJE

De theaterstukken van Wim T. Schippers zijn op z'n minst opzienbarend te noemen. Precies vijfentwintig jaar geleden zorgde zijn Going to the Dogs, een voorstelling gespeeld door zes herdershonden, voor ophef in binnen- en buitenland. De toegekende subsidie veroorzaakte Kamervragen en het journaal besteedde er uitgebreid aandacht aan. Nog steeds is de voorstelling een veelbesproken onderwerp in de Nederlandse theatergeschiedenis

Over zijn laatste, grote toneelstuk, Wuivend Graan, kopte de Volkskrant ‘De nieuwe Schippers is gek, maf en prachtig'. Het publiek nomineerde deze voorstelling voor de Toneel Publieksprijs. Het succes werd mede veroorzaakt door de chemie tussen de tekst van Wim T. Schippers, de regie van Titus Tiel Groenestege en het spel van Titus Muizelaar en Kees Hulst, die voor zijn rol de Johan Kaartprijs ontving. 

"Het Laatste Nippertje volgt de bizarre logica van het altijd weer boeiende Wim T. Schippers-universum."  (NRC)

Een terechtwijzing aangaande binnenshuis scooter rijden, epyfytische cactussen, de problematiek van de meerkantigheid, huisgemaakte bullebakjes gevuld met opgeklopt wijwatervuns en een man in kamerjas vormen slechts een greep uit dit toneelspel met zang en dans. 'Een vertoning door vijf daarvoor gekwalificeerde personen', zoals Wim T. Schippers zijn stuk zelf omschrijft.

Quote van Wim T. Schippers: 'Waar het over gaat? Het hoeft niks te zeggen. Het hoeft nergens over te gaan. Het is er gewoon.'


STORMISH Who The F*** ISHakespeare

Hiphop, breakdance, beatbox, freestyle en streetdance. Shakespeare had nooit kunnen vermoeden dat zijn stukken zo'n modern jasje zouden krijgen. ISH doet het. Het gezelschap brengt al tien jaar straatcultuur in het theater. Bruisend, explosief en de zwaartekracht tartend op skates. 
Met STORMISH - Who the f* ISHakespeare gaat artistiek leider Marco Gerris voor het eerst de confrontatie aan met gevestigde cultuurvormen. Samen met regisseur Titus Muizelaar, jaren artistiek adviseur bij toneelgroep Amsterdam, bewerkt hij Shakespeares klassieker De Storm. Een verhaal over machtspelletjes, verlies van controle en de kracht van de verbeelding.