MONTEVERDISH

Foto: Studio BREED

Foto: Studio BREED

Hebzucht en machtswellust hebben de handen ineengeslagen en ons, met de belofte van een bonus nog op de lippen, de financiële afgrond ingeduwd.  De massa verzamelde zich in tentenkampen en uitte zich in unisono; het moet anders! Maar is het ooit anders geweest? Of is de liefde voor geld en de hunkering naar macht van alle tijden?

'Amici è giunta l'ora:  Vrienden, de tijd is gekomen.'
Seneca in L'incoronazione di Poppea

In MonteverdISH transformeren ISH en VOCAALLAB het laatste werk van Monteverdi: ‘L'incoronazione di Poppea’ tot een unieke voorstelling waarin breakdance en opera een wonderlijk verbond sluiten. Samen vertellen zij het verhaal van de Romeinse keizer Nero en zijn maîtresse Poppea. Een verhaal waarin vertrouwen op de proef gesteld wordt, klassieke musici een DJ ontmoeten en de liefde het opneemt tegen de lust naar macht.