GUERRILLA 2.0 IN REPRISE 2019

Guerrilla+-+Danstheater+AYA+%26+DOX-27.jpg

In 2019 spelen Danstheater AYA en DOX de 2.0 versie van de succesvolle coproductie Guerrilla. Nu nog strijdbaarder en actueler! Een unieke samenwerking tussen twee van de grootste spelers op het gebied van jongerenvoorstellingen. Makers en spelers gaan op zoek naar de huidige waarde van protest, verzet en opstand. Guerrilla is een rollercoaster van prikkelende dans, theatrale scènes en uitdagende teksten. De cast van Guerrilla is divers, danst en speelt op het toneel zonder angst, zonder verdeeldheid, tegen discriminatie, stigma’s, vrouwenhaat, tegen geld. Voor samen, voor delen, voor menselijkheid, voor kunst.

Concept, choreografie en regie: Wies Bloemen en Victor Mentink
Met: 
Abdelhadi Baaddi, Laila el Bazi, Jagoda Bobrowska, Sjaan Flikweert, Deion Holwijn, Liam McCall, Lotte Rischen, Dionne Bakker, Melvin Aroma, Frankly Joe Maulany
Muziek: 
Kaveh Vares, René Thie
Choreografische bijdrage: 
Anne Suurendonk
Dramaturgie: 
Katja Hieminga
Concept en advies: 
Hildegard Draaijer
Kostuums: 
Nicky Nina de Jong
Decor en licht:
 Erik van Raalte
Techniek: 
Nick van Doesum, Niels Runderkamp
Educatie: 
Lost Project         

Het einde van de tour Listen Up is in zicht!

40427090_1963281850397464_2059945664682393600_o.jpg

We zijn inmiddels al aangekomen in de maand december. Listen Up heeft het grotendeels van de tour achter de rug maar zal nog 6 voorstellingen spelen. Om precies te zijn in Groesbeek, Maassluis, Brielle en we sluiten de tour af op 18 en 19 december in Theater Meervaart in Amsterdam.

Vandaag de dag hebben we steeds meer te maken met algoritmes en robots. Niet alleen in fabrieken maar het beïnvloed ook ons dagelijks leven. De manier waarop bij communiceren, navigeren, transporteren. Tegenwoordig wordt bijna alles geautomatiseerd. Maar willen we dat wel? En de ontwikkeling van algoritmes gaat razendsnel dus hoe zien we de rol van de mens in de nabije en verre toekomst.

Samen met Joost Maaskant en Mandolini der Wahre Touren we door het hele land om samen met het publiek deze en andere vragen te stellen. In een interactieve vorm met drie beatboxer/stemkunstenaars bouwen we samen met het publiek aan een toekomst van geluid en bepalen zij hoe ver we ons zullen laten leiden door robots, machines en algoritmes.

ilovetheater schreef een lovende recensie over de voorstelling. “Abdelhadi kennen we al als veelzijdig performer bij ISH, maar heeft ook eigen producties gemaakt, hij bewijst in deze voorstelling dat hij alles kan en geen grenzen kent in zijn kunnen.”

Check hier voor de volledige recensie. En wil je nog een van de laatste voorstellingen bijwonen check dan hier voor de exacte speellijst en links naar de kaartverkoop. En wie weet tot snel.

FUNK IT UP LOWLANDS 2018

32751680-c548-4ec6-ad23-7a82926712e6.jpeg

Na een bomvolle tent met FUNKISH in 2016, een overvolle Heineken met een ISH Workshop in 2017 stonden we dit jaar voor de derde keer achtereenvolgens op het allergrootste en meest spectaculaire festival van de lage landen: LOWLANDS.

Dit keer kregen we van Stella van Leeuwen (programmeur theater en dans Lowlands) de opdracht om een stuk te maken speciaal voor Lowlands om op zondag de Juliettent mee af te sluiten. Extra speciaal omdat dit nooit eerder is gedaan (alles wat geprogrammeerd wordt aan theater en dans op Lowlands bestaat min of meer al). Onder leiding van Marco Gerris hebben we een interactieve workshop dans theater voorstelling van 45 minuten waarin samen met het publiek weer lekker funky het weekend hadden afgesloten.

And boy did we rock the stage. Dankzij de magische touch van DJ Irie stonden mensen op de stoelen voordat we ook maar iets hebben gedaan. Maar eenmaal op het podium samen met Joost Maaskant (MAASK) en de dansers Lars de Vos en Tyrone Menig was het feest compleet. Het dak ging er af.

Op instagram (abstagram85) staat een korte impressie van de show.

Hopelijk tot volgend jaar

 

 

DUIZEND-EN-EEN-NACHT in het Concertgebouw

150518Sinbad©concertgebouw foto Ronald Knapp-85.jpg

In samenwerking met het Nederlands Philharmonisch Orkest en onder leiding van Jan Pieter Koch en Joris Nassenstein speelde ik op 15 en 17 mei, de hoofdrol Sinbad in een bewerkte versie van DUIZEND EN EEN NACHT. Tijdens de, in totaal zes, concerten kwamen scholieren van groep 6 en 7 uit heel Nederland om op een toegankelijke manier kennis te maken met klassieke muziek, het concertgebouw en het NedPho. 

Uiteindelijk gingen in totaal ruim 4000 leerlingen samen met mij en NedPho mee op reis naar verre oorden. Een magisch avontuur en een onvergetelijke beleving als een 80-koppig orkest in je rug live Rimsky-Korsakov in het Concertgebouw

foto Ronald Knapp

Foto's: Ronald Knapp

Fix it w/ SOLID GROUND MOVEMENT

26840599_1971768223088262_4969363402837441394_o.jpg

Fix it is een mastertraject van Solid Ground Movement, waarbij een groep van 10 talentvolle dansers in één jaar tijd door verschillende MASTERS/hiphop-choreografen uit Europa klaar worden gestoomd voor het podium.

De master van deze editie van Fix It was Raphael Hillebrand. Een talentvolle danser, choreograaf en politicus (!) uit Berlijn, waar ik in het verleden al eerder mee het podium heb gedeeld (4-ISH, Dialogic Movement). Geïnspireerd op zijn solovoorstelling Three Brothers, hebben we in twee dagen tijd samen met Jörg Brinkmann (cello) een korte multidisciplinaire voorstelling gemaakt. Het spektakelstuk van The Rocking Chairs, Urban House Groningen en de deelnemers van het mastertraject maakten met hun interpretatie van Three Brothers de avond in Podium Mozaïek compleet. 

#voordeleeuwen tijdens de jaarwisseling

26220776_1759614560757308_5297829881337690689_o.jpg

Terwijl iedereen nog aan het bijkomen was van het kerstdiner en anderen zich al voorbereiden op de oliebollen zaten wij,  een team van 5 jonge makers, een eindregisseur en nog een hoop crewmembers, 11 dagen opgesloten in de zaal van het Maaspodium. Zwervend tussen oud-decor stukken van MAAS THEATER EN DANS startten wij het jubileumjaar van Maas Theater en Dans, dat inmiddels 5 jaar bestaat sinds de fusie, met een speciale familievoorstelling Voor De Leeuwen.

Deze editie van Voor de Leeuwen werd een trip down memory lane. Verschillende decorstukken uit voorstellingen die Maas in het afgelopen vijf jaar heeft geproduceerd werd nieuw leven ingeblazen. Oude decorstukken krijgen een nieuw verhaal waarbij het uiteindelijk allemaal draait om het publiek. Soms de makers aan het woord, soms het decor (letterlijk) en soms het publiek.

26233432_1759613804090717_3479362472672477809_o.jpg

Verschillende disciplines passeerde de Revu. Dans, mime, spoken word, text en muziek vormden samen een unieke (her)beleving van het, voor vele bezoekers herkenbare, decor. Je kon vrij rondlopen en ontdekken, waarbij ik de sounddesign en muziekproductie voor mijn rekening heb genomen. Een quadrafonische geluidsopstelling met daarnaast 8 speakers verstopt in decorstukken. Overal kwam muziek vandaan/uit om zo de beleving nog intenser te maken.

26240692_1759613987424032_2774299318375122172_o.jpg

Met enthousiaste reacties van zowel het publiek als het team kunnen we wel stellen dat deze editie van Voor De Leeuwen geslaagd is.

Makers: Abdelhadi Baaddi, Annelies Hoeneveld, Anastasiia Liubchenko, Senna Gourdou, Sebastiaan van Loenen. Regie: Jolanda Spoel. Regie-assistentie: Saskia Driesen. Vormgever: Marianne Burgers. Techniek: Stan Bes, Marcel van Hasselt

Benefiet Jongerencultuurfonds in het De La Mar

L.Szatola-20171111-00206-2.jpg

In Amsterdam leeft één op de vier jongeren in een gezin op of onder de armoedegrens. Deze jongeren participeren minder in de georganiseerde vrijetijdsactiviteiten en hebben vaak minder inkomen. Het Jongeren Cultuurfonds Amsterdam biedt deze Amsterdamse jongeren de mogelijkheid om buiten schooltijd aan actieve kunstbeoefening te doen. Hun motto is dan ook: Ieder kind een kans op kunst.

In het kader van deze organisatie heeft ambassadeur Marco Gerris mij gevraagd om samen met hem de benefietvoorstelling in het DeLaMar Theater te presenteren. Met optredens van o.a. het Nationaal Ballet Junior Company, Global Dance Centre en Birgit Lewis hopen wij natuurlijk dat zo veel mogelijk mensen deze fantastische organisatie steunen.

Wil je het jongerencultuurfonds steunen of voor meer informatie klik hier.

Listen Up! Een nieuwe productie van ISH

Ik ben ontzettend enthousiast om jullie te mogen mededelen dat ik onder de vlag van ISH in 2018 een nieuwe voorstelling mag maken genaamd Listen Up!

 

Het betreft een interactieve theatervoorstelling in de vorm van een hoorspel. Eentje zoals je die vroeger op de radio hoorde, zoals het bekende War of the Worlds. Maar in Listen Up wordt al het geluid live geproduceerd door 3 stemkunstenaars en zijn de keuzes van het publiek bepalend voor het verloop van de voorstelling. Versterkt door vooruitstrevend 4DSOUND zullen vocale soundscapes, effecten en muzikale composities het decor zijn van een uitdagende voorstelling vol vragen. Wat als jij het voor het zeggen had? Hoe zou de wereld eruitzien? Weet je echt zeker dat je deze keuze wilt maken?