NEWS

 

VERSATiliTY is key

 

Als Human Beatboxer had ik altijd een passie voor het vertellen van verhalen. Geïnspireerd door het ouderwetse hoorspel op de radio hield ik ervan om te allen tijde, samen met anderen of alleen, te kunnen ontsnappen aan de waan van de dag. Voor even creëerde ik uit het niets een fantasiewereld waar ik altijd naar toe gaan.

Een danser vertelt het verhaal met het lichaam, een cellist met zijn cello en een beeldend kunstenaar met zijn installatie. Ik vertelde het altijd met mijn hele fysiek. Bewegingen, stem, muziek en (lichaams)taal smelten samen tot een geheel. Een unieke vorm van kleinkunst. De uitdaging lag in de juiste balans te vinden tussen de verschillende disciplines.

Als beatboxer heb je in de basis niets nodig behalve; jezelf. Je bent niet afhankelijk van apparatuur of een instrument. Het heeft een bepaalde vorm van vrijheid en onafhankelijkheid en zo creëer ik mijn eigen instrument.

Welke discipline ik ook gebruik, beatbox, dans, simpelweg woorden of een combinatie daarvan, ik wil het altijd kunnen doen waar en wanneer ik dat wil. En altijd met een vleugje humor. 

 

 
Abdel Fotoshoot _ Profile-229-Edit.jpg

PORTFOLIO

 

BIO

 

Abdelhadi Baaddi begon op jonge leeftijd met human beatboxing om zich niet te vervelen op de tramhalte. Toen hij voor het eerst een cassettetape van Rahzel te horen kreeg was hij gelijk verkocht. Dit was iets wat Baaddi moest en zou beheersen.

Maar het bleef bij een hobby en hij richtte zich voornamelijk op zijn studie Bouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft. Het idee om op de planken te staan bleef echter aan hem knagen. Helemaal toen hij voor het eerst 4-ISH in de Meervaart zag. Dat was de dag waarop hij besloot: "Ik moet daar ook staan!" ...

 

News & Updates

 

INSTAGRAM

Twitter 

AGENDA